Dankort + VISA/Dankort VISA Electron MasterCard VISA MobilePay ViaBill

EDUSHAPE SMÅ SEE-MEE SANSEBOLDE

Oprettet d.

EDUSHAPE SMÅ SEE-MEE SANSEBOLDE

EDUSHAPE SMÅ SEE-MEE SANSEBOLDE mm.

Baby har 7 sanser ved fødslen, de tre første er primære sanser, der kommer indefra barnets krop – og de fire sidste er sekundære sanser – der bliver stimuleret af noget udefra – f.eks. et stykke legetøj – smag, lugt eller en lyd.

Alle de ting,  vi som forældre gør i hverdagen med vores baby  - uden vi måske tænker så meget over det – stimulerer babys sanser  - både de primære og sekundære. Det er alt sammen med til at udvikle din babys forståelse af sig selv og omverden. Måske tumler du helt automatisk med din baby – svinger rundt, laver kolbøtte, eller berører baby hud – måske ligefrem massage. På den måde stimulerer du automatisk din babys sanser – og det er yderst vigtigt for babys hjerne og motorik.

De primære sanser er  - følesansen, muskel- og ledsansen og labyrintsansen. Følesansen er den største sans vi har, og sidder i huden og slimhinderne overalt på kroppen – og fortæller os om kulde, varme, smerte, velbehag, konsistens eller tekstur. Muskel- og ledsansen – er små receptorer i muskler og led, som opfatter kroppens bevægelser, kropsholdning og kroppens plads  i rummet. Er med til at udvikle vores evne til at styre vores bevægelser, balancen og vores kropsbevidsthed.  Labyrintsansen registrerer omverden og vores krop via nogle sensorer, der sidder i vores indre øre. Hjælper os med at holde balancen og registrerer vores bevægelse i rummet i alle retninger – og vores krop i forhold til tyngdekraften.

De sekundære sanser er – synssansen, høresansen, lugtesansen og smagssansen. Synssansen gør at vi kan se, og for os voksne er synssansen overordentlig vigtig. Hos  det nyfødte barn er synssansen meget umoden og er den sans der er senest udviklet i livmoderen – og den bliver i den grad bedre i takt med at din abby bliver større og kan mere og mere selv – og vil have brug for at bruge øjnene.  Høresansen bliver tidligt udviklet i fosterstadiet – og baby vil efter fødslen kunne genkende jeres stemmer og kendte lyde fra hjemmet – og derfor bliver baby rolig ved din tale og når baby ligger på dit bryst. Lugtesansen er en vigtig sans hos din baby – og dette gør at baby vil kunne kende din lugt fra andre,  og din modermælk fra andre. Smagssansen er ikke så udviklet som lugtesansen, og ej heller så nuanceret udviklet – babyer kan primært smage sødt.

En god stimulation af din babys sanser kunne være EDUSHAPE SMÅ SEE-MEE SANSEBOLDE – som findes i 4 forskellige farver – blå, grøn, gul eller rød og har en diameter på 10 cm. Baby vil kunne gribe bolden – føle de små ”pigge” på overfladen af bolden, se de smukke farver og sågar senere kunne trille og senere kaste med bolden – og undres over hvor langt den triller væk, eller om den forsvinder hen bag noget. SEE MEE SANSEBOLD vil stimulere baby fin motorik – til at gribe og dreje bolden og til ligefrem at kunne trille/ kaste og kravle efter bolden. Bolden er blød i overfladen, og baby vil kunne ”smage” på bolden, og mærke dets nobrede overflade – selvfølgelig helt fra for Phthalater, BPA og Latex.

EDUSHAPES SANSEBOLD MED VARME FØLE EFFEKT – stimulerer babys synssanser, og vil desuden virke overraskende og udviklende på babys hjerne, når bolden ændrer farve ved berøring og varme. Din baby vil kunne bruge en del tid, på at fundere over, sammenhæng imellem dets berøring af bolden – og ”at den tryller sig om til en anden farve” ved berøring. Dette vil stimulere babys opmærksomhed og undersøgelses-trang,  og trang til udforskning og  udvikling. Bolden vil kunne give baby ro til udforskning og berøring, og samtidig mulighed for at trille og få bolden til at bevæge sig i alle retninger i rummet.

Boldens størrelse på 16 cm. I diameter gør – at den lægger op til en masse leg og bevøgelse – både for det mindre barn og for de lidt større børn – til at kaste, trille, sparke bold  og kaste til andre. Bolden skal være ved stuetemperatur for at kunne skifte farve – og leveres med luft, og i  god indpakning for beskyttelse.

Sundhedsplejerske

Professions Bachelor i Pædagogik

Marianne Højer Andersen – www.dkfamilyhealth.com - Facebook